Известие

Collapse
No announcement yet.

Отводнителни отвори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отводнителни отвори

Днес реших да направя профилактика на отводнителните отвори. Колата ми е 156 1.9 JTD
    Ето няколко снимки. Един отвор само съм забравил да снимам,той се намира на пласмасовия предпазител над въздушния филтър.
    Снимките са правени от пасажерската страна към шофьорската страна. Отводнителни отвори има в ъглите на калниците,един има на щита точни пред въздушния филтър.
    По средата на тунела има голям отвор,и двата се изстичат в двигателния отсег. На снимките се виждат мокрите следи и маркучите.
    Надявам се да съм бил полезен.
    Ако имате въпроси задавйте ги в темата ще помагам при желание от ваша страна да си направите профилактика на дренажите.
    Attached Files
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

@Zlobich сега в дъжда при мен изби вода, (по-скоро навлажнено) по страничната шофьорска колонка пред вратата, точно на два три пръста от арматурното табло.
    Имаш ли някаква теория къде да пипам - уплътнението навратата или тези отводнителни отвори?
    Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Хъм,провери уплътнението,че ми се струва височко за отворите,може също да махнеш колонката на прозореца,да отхвърлиш възможността за уплътнението на челното стъкло.
      Можеш ли да направиш снимка на мястото където е избила влагата?
      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Мога, като излезна обедна почивка ще щракна снимка!
        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Дано се вижда всичко.
          Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Пропуска покрай джама.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Имаш предвид от предния прозорец ли!
              Last edited by Friday; d.m.y г., 14:21.
              Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

И аз мисля,че е джама. Махай колонката и виж къде пропуска докато е мокро. Ако е от отводнителните отвори отпред,то направо бая трябва да е пълно и направо ще го чуваш как се кламбуца водата.

Comment

Здравейте.
                  Ако течът се получава само при шофиране в дъжд бих предложил да се погледне първо "декоративната" пластмаса, която е в основата на предното стъкло, над оребрението с пръскалките. Водата няма как да се качи нагоре при покой на автомобила. В Аутодата пише, че една от детските болести на 156 е именно там. Имах такъв проблем и се оказа надигната пластмаса и отлепен гумен ръб м/у пластмасата и стъклото. Има един пластмасов винт /капаче/ който трябва да се отвие и да се намести пластмасовия капак. Ако се мокри при стоене на място значи водата се стича отгоре. Тогава трябва да се погледне за язви под гуменото уплътнение на стъклото.
                  Поздрави.
                  Every tool has a hammering side. (Eric O. SMAR)

Comment

Гумено уплътнениение? Тези стъкла не ги ли лепяха. Като се отлепи стъклото и става така. Трябва да се свали почисти и залепи отново.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Здравей, точно при движение се мокри. Сутринта като тръгвах нямаше мокро и докато стигна до градината на малкия изби това петно.
                      Ще погледна там!
                      Благодаря за насоките.

Ако не открия нищо, ще се води на стъклар.
                      Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
                        Здравей, точно при движение се мокри. Сутринта като тръгвах нямаше мокро и докато стигна до градината на малкия изби това петно.
                        Ще погледна там!
                        Благодаря за насоките.

Ако не открия нищо, ще се води на стъклар.
                        Моето течеше така от горе. Едно хубаво пръскане с обезмаслител под гуменото уплътнение, после с тубата силикон и дългият накрайник колкото поеме. От тогава не е текло
                        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Working...
                        X